چگونه استعلام ممنوع الخروجی بگیریم؟

چگونه استعلام ممنوع الخروجی بگیریم؟ شاید برایتان پیش آمده باشد که بخواهید برای تفریح و یا سفر کاری، به خارج از کشور بروید. اما ساعتی قبل از خروج از گیت هنگامی که پاسپورت خود را به مامور تحویل میدهید تا مجوز خروج از کشور را به شما بدهد، به شما اعلام میگردد که اجازه خروج از کشور را ندارید. اگر در این شرایط قرار بگیرید، چه حالی به شما دست میدهد؟

علاوه بر آنکه هزینه بسیاری را صرف تفریحات خود کرده اید جدا از هرگونه مشغله های کاری، هنگامیکه به این اوضاع ختم گردد، حتما کلی عصبی و کلافه خواهید شد. پس لازم است قبل از آنکه قصد خروج از کشور را داشته باشید، حتما با انواع نحوه استعلام ممنوع الخروجی اشنا شوید. با رویای شیرین همراه باشید.

استعلام ممنوع الخروجی

دلایل ممنوع الخروج شدن

به طور کلی میتوان گفت 4 دلیل اصلی برای ممنوع الخروجی وجود دارد که شامل:

  • علل قضایی
  • علل کیفری
  • علل مالیاتی
  • علل مربوط به مشکلات در سازمان دارایی

اگر بخواهیم به طور خلاصه شرایط ممنوع الخروجی را شرح دهیم میتوانیم بگوییم که:

  1. اگر پرونده بدهی پرداخت نشده مالیاتی داشته باشید که این بدهی بالای 500 میلیون تومان باشد. دادگاه برای شما دستور ممنوع الخروجی را صادر میکند.
  2. اگر بدهی داشته باشید و دادگاه شما را به دلیل آن بدهی محکوم کرده باشد و حکم جلب شما صادر شده باشد.
  3. دزدی، کلاهبرداری، تکدی گری سبب ممنوع الخروج شدن افراد میگردد.
  4. اگر به وسیله قیم یا سرپرست خانواده اجازه خروج از کشور برایتان صادر نشده باشد هم ممنوع الخروج خواهید بود.
  5. اگر از جمله افرادی هستید که خروج از کشور با توجه به تشخیص دادگاه به ضرر منافع ملی باشد نیز ممنوع الخروج خواهید شد.

نحوه استعلام ممنوع الخروجی چگونه است؟

نحوه استعلام ممنوع الخروجی در گذشته یک فرآیند بسیار سختی بود و افراد باید برای اطلاع از وضعیت خروجشان به اداره گذرنامه مراجعه میکردند و استعلام آنها بسیار طول میکشید. اما خوشبختانه تا به الان روش های بسیار ساده تر جهت استعلام ممنوع الخروجی است که میتوانید برای اینکار به سایت Exit Ban مراجعه نمایید.

این سایت در واقع یکی از سازمان های ثبت اسناد میباشد که مربوط به پرونده های دوایر اجرای اسناد رسمی سازمان ثبت است. برای آنکه بتوانید از وضعیت خروج از کشور خود در رابطه با پرونده های قضایی و کیفری مطلع شوید، حتما سری به سامانه ثنا بزنید. در این سامانه میتوانید انواع ابلاغیه های قضایی را مشاهده نمایید.

برای اطلاع از پرونده های دیگر که امکان ممنوع الخروجی را دارد باید حضوری به اداره گذرنامه مراجعه نمایید. در ادامه به انواع نحوه استعلام ممنوع الخروجی میپردازیم.

سایت استعلام ممنوع الخروجی با کد ملی

سایت استعلام ممنوع الخروجی با کدملی از طریق exitban.ssaa.ir انجام میشود به گونه ای که میتوانید بدون حضوری مراجعه نمودن، از وضعیت ممنوع الخروجی خود اطلاع پیدا کرده و از آن مطلع گردید. برای این کار باید به سایت مورد نظر مراجعه نموده و پس از وارد نمودن کد ملی و اطلاعات دیگر، به صورت رایگان از ممنوع الخروجی خود اطلاع پیدا نمایید.

برای ممنوع الخروجی در رابطه با بدهی های مالیاتی نیز میتوانید به سایت my.tax.gov.ir مراجعه نمایید.

سایت استعلام ممنوع الخروجی با کد ملی

استعلام ممنوع الخروجی با اداره گذرنامه

استعلام ممنوع الخروجی با اداره گذرنامه بدین صورت است که میتوانید به اداره گذرنامه مراجعه کنید و از ممنوعیت ورود و خروج خود استعلام مورد نظر را دریافت نمایید. بیشتر افراد برای استعلام گرفتن به اداره گذرنامه در خیابان گیشا مراجعه میکنند.

استعلام ممنوع الخروجی با اداره گذرنامه

استعلام ممنوع الخروجی ناجا

برای استعلام ممنوع الخروجی ناجا نیز میتوانید اپلیکیشن پلیس من را نصب نمایید و به استعلام ممنوعیت خود اقدام نمایید.

نحوه گرفتن استعلام ممنوع الخروجی با پیامک و تلفن

برخی از افراد به این معتقد هستند که نحوه گرفتن استعلام ممنوع الخروجی با پیامک و تلفن امکان پذیر میباشد. برای این دو روش میتوانید به سه روش هایی که در توضیحات بالا به آن اشاره نمودیم، بپردازید. از طریق سایت ممنوعیت ورود و خروج، به آسانی میتوانید استعلام ممنوع الخروجی مهریه، چک برگشتی، کیفری و غیره را بگیرید.

اگر ممنوع الخروج شدم چه کاری انجام بدم؟

حالا که متوجه شدید چگونه میتوانید از وضعیت ممنوع الخروجی خود اطلاع داشته باشید، نوبت به این میرسد که اگر ممنوع الخروج شدم چه کاری انجام دهم؟ در وهله اول باید علت ممنوع الخروجی خود را بدانید. از زمان ابلاغ حکم ممنوع الخروجی به مدت 20 روز به اینکه میتوانید برای این حکم اعتراض کنید وقت دارید. حکم شما دوباره به دادگاه تجدید نظر خواهد رفت و دوباره وضعیت شما مورد بررسی قرار میگیرد.

حکم ممنوعیت خروج از کشور 6 ماه اعتبار دارد. هنگامی که دادگاه درخواست ممنوعیت شما را صادر میکند تا 6 ماه شخص ممنوع الخروج است. در صورت نیاز به تمدید نیز دادگاه حتما باید درخواست آن را صادر نماید. در صورتی که ممنوع الخروج شدن شما مالی باشد، رفع ممنوعیت شما راحت ترخواهد بود. اما اگر ممنوع الخروجی شما برای عدم پرداخت بدهی باشد باید حتما به گرفتن حکم اعسار باشید.

حکم اعسار بدین منظور است که شما توانایی پرداخت مهریه را ندارید و باید تقسیط مهریه گردد. آن موقع است که میتوانید اجازه خروج از کشور را داشته باشید. در صورتی که از دادگاه حکم اعسار را گرفتید میتوانید از کشور خارج شوید.

در صورتی که مشکل ممنوعیت شما مربوط به مالیات باشد باید با پرداخت یکجای وجهی که بدهکار هستید یا سپردن تضمین بانکی، قرار وثیقه یا اخذ حکم شورای عالی مالیات مبنی بر ورشکستگی، به ممنوع الخروجی خود پایان دهید.

در چه شرایطی میتوان حکم ممنوع الخروجی را لغو نمود؟

حالا این مورد پیش می آید که در چه شرایطی میتوان حکم ممنوع الخروجی را لغو نمود که این امر بسته به شرایط خاصی دارد، که شامل:

  1. سفر حج تمتع: افراد برای سفر حج تمتع، میتوانند از دادگاه اجازه خروج از کشور را بگیرند.
  2. سفرهای درمانی: افرادی که بیماری خاص دارند میتوانند برای انجام امور درمانی خود به خارج از کشور بروند.
  3. انجام امور تجاری مربوط به کار: در صورتی که فردی به دلیل امور مالیاتی ممنوع الخروج شده باشد و توانایی پرداخت آن را نداشته باشد میتواند با اجازه دادگاه برای یک بار هم که شده برای انجام امور تجاری و بهبود اوضاع مالی خود از کشور خارج گردد.

مطالب مرتبط:

آشنایی با واحد پول کشورها برای سفر و تهیه ارز کشور مقصد

بهترین شرکت هواپیمایی ایران از نظر مسافرین

سیر تا پیاز مسافرت با هواپیما