راهنمای سوار شدن در هواپیما

راهنمای سوار شدن در هواپیما یکی از مقاله هایی است که اگر افراد تاکنون تجربه پرواز داخلی و خارجی را نداشته اند حتما باید اطلاعات کافی در این خصوص را داشته باشند. یکی از مزیت های سرویس حمل و نقل هوایی این است که میتوانید در مدت زمان کوتاه به مقصد مورد نظر خود برسید که همین امر سبب میگردد تا در وقت شما صرفه جویی گردد. در این مقاله قصد داریم جزئیات دقیقی از سوارشدن در هواپیما را برایتان شرح دهیم. با رویای شیرین همراه باشید.

راهنمای سوار شدن به هواپیما در پروازهای خارجی

پاسپورت و ویزا بگیرید

قبل از آنکه از کشور خارج شوید حتما باید به دفاتر پلیس +10 مراجعه نمایید و پاسپورت خود را دریافت نمایید. این نکته را باید در نظر بگیرید که برای خروج از کشور حتما باید پاسپورت شما حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد. نکته دیگر این است که هنگامی که تمایل دارید به کشوری سفر کنید، حتما باید در خصوص ویزای آن کشور اطلاعات لازم را داشته باشید. زیرا ایرانیان برای برخی از کشورها نیاز به ویزا ندارند و برخی از کشورها هم ویزا را در فرودگاه صادر میکنند.

جهت مشاهده و خرید تورها بر روی تورها کلیک کنید.

پاسپورت برای سوار شدن به هواپیما

مدارک لازم را فراموش نکنید

برای سوار شدن به پروازهای خارجی به مدارکی از جمله پاسپورت، ویزا( در صورت نیاز)، بلیط، فیش پرداخت عوارض خروج از کشور، کارت ملی احتیاج دارید. علاوه بر تمام این موارد یکی دیگر از شرایط سوار شدن به هواپیما در دوران کرونا، به همراه داشتن برگه تست پی سی آر است. برای پروازهای خارجی حتما باید مدارک مورد نیاز خود را برای سوارشدن به هواپیما در پرواز خارجی چند ساعت قبل از رفتن به فرودگاه چک نمایید.

مدارک جهت سوارشدن به هواپیما

زیرا در صورت فراموش کردن هرکدام از مدارک ها، پرواز خود را از دست میدهید. یک مورد دیگر را یاد آوری نماییم که اگر در هر صورتی بلیط هواپیما در پروازهای خارجی خود را فراموش کردید میتوانید با ارائه پاسپورت، کارت پرواز خود را بگیرید. اما برای اطمینان بیشتر بهتر است پرینت بلیط و یا فایل آن را در گوشی خود به همراه داشته باشید. در صورتی که مدت اقامت و ویزای شما کمتر از 6 ماه است، حتما بلیط برگشت خود را تهیه نمایید. اگر حواله ارز مسافرتی دارید میتوانید به شعب بانک ها در فرودگاه مراجعه نمایید.

اطلاعات بلیط را به خاطر بسپارید

یکی از اطلاعاتی که حتما باید به خاطر بسپارید نام ایرلاینی است که قرار است پرواز را با آن انجام دهید. به میزان باری که در بلیط درج شده است نیز توجه نمایید زیرا اگر وزن بار شما بیش تر از حد میزان باشد باید حتما هزینه اضافی آن را پرداخت نمایید. نام فرودگاه درج شده بر روی بلیط را نیز بررسی نمایید. در صورتی که چند ترمینال در فرودگاه وجود دارد. در خصوص آنکه پرواز شما از کدام ترمینال صورت گرفته است نیز تحقیقات لازم خود را انجام دهید تا ترمینال را اشتباه نروید.

اطلاعات بلیط

قوانین فرودگاهی مقصد را بررسی کنید

در خصوص قوانین فرودگاه مقصد، اطلاعات لازم را داشته باشید. زیرا هر فرودگاه قوانین خاص خود را دارد. برخی از قوانینی که در فرودگاه ها میتوان اشاره نمود، به وسایل مجاز و غیرمجاز هر مسافر است که برای بردن وسیله های ممنوعه هر کشور دچار دردسر و مشکل نشوید.

مدارک و ارز خود را در جای امن بگذارید

برای آنکه بتوانید همیشه ارز و مدارک خود را بدون هیچ دردسری با خود حمل نمایید حتما یک کیف کوچک تهیه نمایید و مدارک خود را در داخل آن قرار دهید. تا هنگامی که چمدان و بارتان در دسترس نمیباشد، بتوانید از مدارک خود استفاده نمایید. لازم به ذکر است که اشیایی که در کیف خود قرار میدهید وسیله های ممنوعه در هواپیما نباشد. ارز را هم جایی بگذارید که دچار دردسر نشوید.

به موقع به فرودگاه بروید

بهترین زمانی که میتوانید برای پروازهای خارجی به فرودگاه بروید حداقل سه ساعت پیش از پرواز است. 45 دقیقه مانده به پرواز تمام کارها توسط مسیولان کانتر انجام میگیرد، در صورتی که بعد از این مدت زمان به کانتر مربوطه مراجعه نمایید، مسئولان میتوانند شما را پذیرش نکنند. در صورتی که کاری در فرودگاهی دارید حتما زمان خود را برنامه ریزی کنید تا بتوانید در مدت زمان تعیین شده داخل هواپیما حضور داشته باشید.

عوارض خروج از کشور را بپردازید

همه مسافران برای آنکه بتوانند از کشوری خارج شوند، حتما باید عوارض خروج از کشور را بپردازند، برای آگاهی از میزان عوارض خروج از کشور برای گروه هایی از جمله دانشجویان، ورزشکاران و غیره باید مقاله خروج از کشور را مطالعه نمایید.

برای پرداخت عوارض خروج از کشور باید از یکی از راه های زیر استفاده نمایید.

  • شعب بانک ملی ایران
  • باجه های پرداخت عوارض در فرودگاه
  • دستگاه های خودپرداز غیر نقدی در فرودگاه
  • سامانه پرداخت الکترونیکی سداد
  • کارتخوان پرداخت الکترونیک سداد در فرودگاه

در صورتی که پس از پرداخت نمودن عوارض خروج از کشور، به سفر نرفتید، فیش شما تا پایان سال جاری اعتبار خواهد داشت و میتوانید از آن خارج شوید.

عبور از بازرسی در ورودی ترمینال

عبور از بازرسی در ورودی ترمینال بدین صورت است که باید وسایل خود را روی نقاله( دستگاه اشعه ایکس ری) بگذارید و خودتان نیز وارد بازرسی بدنی شوید. در صورت بررسی، اگر مورد مشکوکی به همراه نداشتید میتوانید وارد ترمینال شوید، البته باید توجه داشته باشید که برخی از فرودگاه ها، محل بازرسی آنها در سالن اصلی یا سالن چک فرودگاه قرار دارد.

مراجعه به کانتر ایرلاین

هنگامی که وارد فرودگاه شوید میتوانید از سالن اعلانات، مشخصات پرواز خود را پیدا کنید و شماره کانتر کنار آن را به خاطر بسپارید. هنگامی که وارد سالن شوید میتوانید بلیط و پاسپورت خود را به ماموران ارائه دهید. در صورتی که در ابتدای ورود به ترمینال فرودگاه بازرسی نشده باشید حتما در ورودی سالن چک، با بخش بازرسی مواجه خواهید شد.

پس از مراجعه به کانتر، با چک نمودن مانیتور بالای آن از اینکه به کانتر درستی مراجعه نمودید، اطمینان حاصل نمایید. بارهایتان را بر روی محل مشخص شده بگذارید و پس از تایید میزان بار و یا دریافت جریمه اضافه بار، مجاز به دریافت کارت پرواز خواهید بود. در صورتی که کاغذ مورد نیاز خود را برای سوار شدن به هواپیما، دریافت نمودید، وقت مهر پاسپورت است.

سرویس چک این آنلاین

سرویس چک این آنلاین بلیط هواپیما همان کارت پرواز اینترنتی است که میتوانید برای خرید بلیط هواپیما با توجه به ایرلاینی که از آن، بلیط خود را تهیه نمودید، وارد سایت ایرلاین شوید و شماره بلیط یا شماره رزرو شماره پرواز خود را وارد کنید. تمام این مراحل را میتوانید کمتر از چند دقیقه انجام دهید.

کنترل گذرنامه

پس از آنکه کارت پرواز خود را دریافت کردید، باید به سمت گیت‌های گذرنامه بروید و کارت پرواز، فیش عوارض خروج از کشور را ارائه دهید. در صورتی که مدارک شما مشکلی نداشته باشد، افسر اداره گذرنامه، مهری را بر روی پاسپورت شما درج مینماید که این مهر نشان دهنده عبور شما از مرز است.

ورود به سالن ترانزیت

هنگامی که مهر در پاسپورت شما درج شد، به سمت ترانزیت بروید. در ورودی این سالن یک بخش بازرسی برای بررسی وسیله ها و بازرسی بدنه وجود دارد. در سالن ترانزیت میتوانید تابلوی اعلانات خود را چک نمایید تا از انطباق شماره گیت پروازتان با شماره گیت درج شده در کارت پرواز اطمینان حاصل نمایید. هنگامی که میخواهید به سالن انتظار وارد شوید، دوباره بازرسی بدنی و باری انجام میگیرد. در صورتی که حواله ارزی داشته باشید باید در سالن به باجه های مربوطه مراجعه نمایید.

در سالن ترانزیت منتظر اعلام مقصد، نام ایرلاین و ساعت پرواز به همراه شماره گیت خروجی باشید. پس از اعلام این موارد به مامور مربوطه کارت پرواز را نشان میدهید و دوباره پاسپورت شما را مورد بررسی قرار میدهند. در هنگام بررسی بخشی از کارت پرواز را به شما بازمیگردانند. این تکه کاغذ نیز برای سوار شدن به هواپیما در اختیارتان قرار میگیرد. شما باید این برگه را تا زمان دریافت بار در مقصد، همراه خود نگه دارید. از طریق گیت خروجی به اتوبوس میرسید که شما را تا پای هواپیما میرساند. در فرودگاه هایی که کوچک است باید با پای پیاده به پلکان هواپیما برسید.

نشستن روی صندلی هواپیما

برای نشستن روی صندلی هواپیما، هنگامی که سوار هواپیما شدید با توجه به شماره درج شده بر روی کارت پرواز، صندلی مورد نظر خود را بیابید. روی صندلی نشسته و به نکاتی که مهمانداران بیان میکنند، توجه نمایید.

کلام آخر

مراحل سوار شدن در هواپیما به هیچ عنوان پیچیده نمیباشد، شما به محض وارد شدن به فرودگاه، با کمی جستجو میتوانید به راحتی جواب سوال های خود را پیدا کنید. در صورتی که در فرودگاه های خارجی هستید، پیدا کردن کانتر و یا موارد دیگر برایتان دشوار است و یا به زبان آن کشور مسلط نیستید میتوانید از مترجم گوگل کمک بگیرید. کافی است که سوال خود را در مترجم گوگل تایپ نمایید و با توجه به زبان آن کشور سوال شما را مترجم گوگل ترجمه مینماید و میتوانید همان را به مردم حاضر در فرودگاه نشان دهید. امیدوارم توانسته باشیم در این مقاله اطلاعات کامل و مفیدی را در اختیارتان بگذاریم.