بیمه مسافرتی چیست و معرفی انواع پوشش ها

در این مطلب از سایت رویای شیرین به بررسی بیمه مسافرتی، انواع آن و خدمات و بیمه های سفر خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید. حال باید به این موضوع بپردازیم که بیمه مسافرنی چیست؟

بیمه مسافرتی یک نوع بیمه است که برای محافظت از گردشگران و توریست ها در سفرها و تورهای گردشگری به وجود آمده است که انواع مختلفی دارد. در اصل باید به این موصوع پرداخت که این بیمه شامل پوشش های مختلفی مانند درمان در صورت بیماری و یا حادثه، بیمه مسئولیت مدنی، تأمین خدمات اضطراری، بازپرداخت هزینه های لغو سفر، آسیب به بار و باربری، گم شدن یا دزدیده شدن بلیط و مدارک مسافرتی، تأمین هزینه های اضطراری تحت پوشش قرار می‌گیرد.

در واقع، بیمه مسافرتی به مسافران و گردشگران کمک می‌نماید تا در صورت بروز هرگونه مشکل و بیماری در سفر، خیالی راحت داشته باشند و از مشکلات مالی ناشی از این حوادث جلوگیری کنند و استرس نداشته باشند.

اهمیت خرید بیمه مسافرتی چیست

برای رزو هتل می توانید بر روی تورها در سایت کلیک نمایید.

در واقع خرید بیمه مسافرتی بسیار بسیار مهم است که حتما باید به آن رسیدگی کرد زیرا سفر به هر کجا، هیچ‌گاه بدون ریسک نیست و در صورت بروز حوادثی مانند بیماری، تصادف، گم شدن وسایل شخصی و... ممکن است هزینه های بسیار بالایی برای شما به دنبال داشته باشد. بیمه مسافرتی به شما اطمینان می‌دهد که هرگونه خسارت مالی و جانی در صورت بروز حادثه در سفر، توسط شرکت بیمه پوشش داده می‌شود و شما نیازی به خرج کردن هزینه های بالا نخواهید داشت.

علاوه بر این، بیمه مسافرتی به شما کمک می‌کند تا از خیلی از مسائلی که ممکن است در طول سفر رخ دهد، مانند لغو سفر، تأخیر پرواز و... جلوگیری کنید. در نتیجه، خرید بیمه مسافرتی می‌تواند برای شما اطمینان بخش، محافظت کننده و سودمند باشد.

پوشش‌های بیمه مسافرتی

پوشش‌های بیمه مسافرتی ممکن است شامل چندین عنصر باشد که به طور کلی شامل پوشش‌های زیر می‌شوند:

  1. پوشش صدمات بدنی: این پوشش شامل هزینه درمان، بستری و پرداخت وجه یا جبران خسارت به دلیل آسیب‌هایی است که مسافر در سفر به دست می‌آورد.

  2. پوشش لغو سفر: اگر مسافر برای سفر تنظیم شده خود را لغو می‌کند، این پوشش هزینه‌هایی مانند هزینه بلیط هواپیما، هتل و بلیط قطار را جبران می‌کند.

  3. پوشش تأخیر و لغو پرواز: اگر پرواز مسافر به هر دلیلی تأخیر می‌کند یا لغو می‌شود، این پوشش هزینه‌های جبرانی را در بر می‌گیرد.

  4. پوشش بیماری‌های مزمن: اگر مسافر بیماری مزمنی دارد که نیاز به درمان مرتب دارد، این پوشش هزینه‌های مرتبط با بیماری را پوشش می‌دهد.

  5. پوشش حوادث پوشیدنی: اگر مسافر لباس‌های خود را به طور ناگهانی خراب کند، این پوشش هزینه‌های جبرانی را در بر می‌گیرد.

  6. پوشش سرقت و از دست دادن مال: اگر مسافر مالی از جمله گوشی تلفن همراه، کیف پول و یا سایر موارد را از دست دهد یا به او سرقت شود، این پوشش هزینه‌های جبرانی را در بر می‌گیرد.

توصیه می‌شود قبل از خرید بیمه مسافرتی، شرایط و پوشش های مختلف را با دقت بررسی کنید.

موارد خارج از تعهد بیمه مسافرتی چیست؟

موارد خارج از تعهد بیمه مسافرتی شامل موارد زیر می‌شود:

  1. عدم پوشش در صورتی که مسافر قصد داشته باشد به کشوری سفر کند که توسط سازمان بین‌المللی تحریم شده است.

  2. عدم پوشش در صورتی که مسافر خودروهایی را در نقاطی که برای سفر به آنجا توصیه نشده‌اند، رانندگی کند.

  3. عدم پوشش در صورتی که مسافر در حین سفر از مواد مخدر و الکل استفاده کند یا هرگونه فعالیت غیرقانونی داشته باشد.

  4. عدم پوشش در صورتی که مسافر از فرودگاه‌ها یا مرزهای کشور خود خارج شود قبل از اینکه تمامی مستندات لازم برای سفر را به دست آورده باشد.

  5. عدم پوشش در صورتی که مسافر در سفر به مراکز شکایت کننده بروید و ادعا کنید که خسارتی دیده‌اید در حالی که این خسارت به نحوی با سفر شما مرتبط نیست.

توجه داشته باشید که بیمه مسافرتی پوشش‌های مختلفی را فراهم می‌کند، اما همه موارد را پوشش نمی‌دهد. لذا در هنگام خرید بیمه مسافرتی، قوانین و شرایط پوشش را دقیقاً مطالعه کنید.

محدودیت‌های جغرافیایی بیمه مسافرتی

بیمه مسافرتی معمولاً محدودیت‌های جغرافیایی خود را دارد که می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. مناطق تحت تأثیر جنگ: بسیاری از شرکت‌های بیمه در مناطقی که درگیر جنگ، نبرد و نزاع هستند، پوشش را به شما ارائه نمی‌دهند.

  2. مناطق تحت تأثیر نژادپرستی: در بسیاری از کشورهایی که دچار تنش نژادی هستند، بیمه مسافرتی ممکن است به شما ارائه نشود.

  3. مناطق تحت تأثیر تروریسم: در بسیاری از مناطق جهان که دچار تهدیدات تروریستی هستند، بیمه مسافرتی ممکن است به شما ارائه نشود یا پوشش محدودی داشته باشد.

  4. مناطق طبیعی خطرناک: بسیاری از شرکت‌های بیمه، پوشش خود را در مناطقی که به دلیل مشکلات طبیعی مانند زلزله، سیل، توفان و غیره خطرناک هستند، محدود می‌کنند.

  5. کشورهای تحت تحریم: بسیاری از شرکت‌های بیمه به دلیل تحریم‌های بین‌المللی، پوشش خود را در کشورهای تحت تحریم محدود یا قطع می‌کنند.

  6. مناطق خطرناک برای سفر: بسیاری از شرکت‌های بیمه پوشش خود را در مقابل سفر به مناطق خطرناک مانند کشورهایی که دچار جنگ، نبرد و نزاع هستند، محدود می‌کنند.

بنابراین، توصیه می‌شود قبل از خرید بیمه مسافرتی، شرایط و محدودیت‌های جغرافیایی مربوط به آن را با دقت مطالعه کنید.

قیمت بیمه مسافرتی

 

قیمت بیمه مسافرتی به عوامل مختلفی مانند سن، جنسیت، مدت سفر، کشور مورد نظر، مبلغ پوشش، نوع فعالیت‌هایی که قصد دارید در سفر انجام دهید و شرایط حالت‌های پیشین (اگر همچنین تحت درمان هستید) بستگی دارد. در حالی که بسته بندی‌های بیمه مسافرتی آنلاین با توجه به شرایط و نیازهای خاص شما، قیمت‌های متفاوتی را ارائه می‌دهند که می‌تواند بین چند دلار تا صدها دلار در روز باشد.

به طور کلی، هزینه بیمه مسافرتی برای یک مسافر متوسط، در حدود ۱ تا ۳ درصد از کل هزینه‌های سفر خواهد بود، اما به دلیل تفاوت در شرایط و نیازهای شما، هزینه بیمه مسافرتی شما ممکن است متفاوت باشد. بنابراین، بهتر است قبل از خرید بیمه مسافرتی، شرایط و قیمت‌های مختلف شرکت های بیمه را با دقت مقایسه کنید تا بهترین پوشش را با مناسب ترین قیمت برای نیازهای خود انتخاب کنید.

سقف پوشش بیمه مسافرتی

سقف پوشش بیمه مسافرتی به عنوان حداکثر مبلغی که شرکت بیمه تحت هر شرایط مشخص شده است، برای پرداخت خسارت در صورت وقوع حادثه یا بیماری در سفر شما است. این سقف پوشش معمولاً به صورت مجموعه‌ای از محدودیت‌های مختلف شامل:

  1. سقف پوشش پزشکی: تعیین می‌کند که چه مقدار هزینه‌های پزشکی در طول سفر شما توسط شرکت بیمه پوشش داده می‌شود.

  2. سقف پوشش بیمارستانی: تعیین می‌کند که چه مقدار هزینه‌های بستری در بیمارستان در صورت لزوم توسط شرکت بیمه پوشش داده می‌شود.

  3. سقف پوشش تخصصی: پوشش هایی مانند پوشش صدمات ریشه عصبی، پوشش دهان و دندان، پوشش چشم پزشکی و یا حتی پوشش بارداری را مشخص می‌کند.

  4. سقف پوشش مسئولیت: در صورتی که شما به دلیل تصادف یا حادثه، باعث آسیب به دیگران شوید، سقف پوشش مسئولیت به شما اجازه می‌دهد تا مبلغ خسارت‌های لازم را پرداخت کنید.

  5. سقف پوشش لغو و تأخیر: تعیین می‌کند که چه مقدار برگشت پرواز، هزینه‌های اضافی و یا هزینه‌های مربوط به لغو سفر توسط شرکت بیمه پوشش داده می‌شود.

توصیه می‌شود قبل از خرید بیمه مسافرتی، سقف پوشش‌های مختلفی که شرکت بیمه در اختیار شما قرار می‌دهد را با دقت مطالعه کنید و با توجه به نیازهای خود، بهترین پوشش را با مناسب ترین سقف پوشش انتخاب کنید.

روش دریافت خسارت از بیمه مسافرتی

در صورت وقوع حادثه یا بیماری در سفر خود، باید ابتدا با شرکت بیمه خود تماس بگیرید و از طریق شماره تلفن یا آدرس ایمیل ارائه شده، خسارت خود را گزارش دهید. معمولاً شرکت بیمه، فرم های پیشنهادی برای درخواست خسارت را به شما ارائه می‌دهد که باید آنها را تکمیل کرده و به همراه مدارک مورد نیاز به شرکت بیمه ارسال کنید. این مدارک ممکن است شامل پروازها و کپی پاسپورت، فاکتورهای پزشکی، گزارش پلیس و غیره باشد.

پس از دریافت فرم و مدارک خسارت، شرکت بیمه آنها را بررسی می‌کند و پس از تأیید اصالت مدارک، می‌تواند خسارت را پرداخت کند. زمان پرداخت خسارت ممکن است متفاوت باشد و به میزان خسارت، شرایط پوشش بیمه و سیاست‌های شرکت بیمه بستگی دارد.

برخی شرکت های بیمه، امکان پرداخت آنلاین خسارت را به شما ارائه می دهند که باعث سرعت و راحتی در پرداخت خسارت شما می شود. برای دریافت جزئیات بیشتر در مورد فرآیند دریافت خسارت از بیمه مسافرتی، بهتر است قبل از خرید بیمه، شرایط مختلف شرکت های بیمه را با دقت مطالعه کنید.

مدارک لازم برای دریافت خسارت از شرکت بیمه

مدارک لازم برای دریافت خسارت از شرکت بیمه ممکن است به شرایط و نوع بیمه مسافرتی شما بستگی داشته باشد، اما معمولاً شامل موارد زیر است:

  1. فرم درخواست خسارت: شرکت بیمه برای شما فرمی را که حاوی جزئیات مربوط به حادثه یا بیماری در سفر شما است، فراهم می‌کند. شما باید این فرم را تکمیل و به همراه مدارک مورد نیاز ارسال کنید.

  2. کپی پاسپورت: برای تأیید هویت و صلاحیت شما برای دریافت خسارت، شما باید کپی پاسپورت خود را ارائه دهید.

  3. فاکتورهای پزشکی: اگر شما برای درمان به بیمارستان رفته‌اید، یا هر گونه هزینه‌ای را پرداخت کرده‌اید، باید فاکتورها و رسیدهای مربوطه را به شرکت بیمه ارائه کنید.

  4. گزارش پلیس: در صورتی که حادثه‌ای اتفاق افتاده است، مانند سرقت، تصادف و غیره، شما باید گزارش پلیس را نیز به همراه مدارک مربوطه، به شرکت بیمه ارسال کنید.

  5. سند اعلام خسارت تأیید شده: در صورتی که شرکت بیمه از شما خواسته است تا یک سند اعلام خسارت تأیید شده توسط خودتان (مثلاً در دفاتر قضایی) تهیه کنید، باید آن را نیز به همراه مدارک دیگر ارسال کنید.

باید توجه داشت که شرکت بیمه ممکن است برای درخواست خسارت، مدارک بیشتری بخواهد. بهترین راه برای اطلاع از مدارک لازم، این است که با شرکت بیمه خود تماس بگیرید و مشاوره بگیرید.

اصطلاحات تخصصی بیمه مسافرتی چیست

برای درک بهتر شرایط و مفاهیم مربوط به بیمه مسافرتی، لازم است با برخی اصطلاحات تخصصی آن آشنا باشید. برخی از اصطلاحات تخصصی بیمه مسافرتی عبارتند از:

  1. سقف پوشش: حداکثر مبلغی که شرکت بیمه می‌پردازد، اگر در سفر خود مشکلی رخ دهد.

  2. دوره قرارداد: زمانی که بیمه شما در معرض خطر است، معمولاً از تاریخ شروع به کار بیمه تا تاریخ پایان بیمه پوشیده می‌شود.

  3. هزینه خودکار: هزینه‌هایی که شما باید برای یک خسارت کوچک (مانند ضایعات کیف پول) پوشش دهید، قبل از اینکه شرکت بیمه شما را تأیید کند.

  4. پوشش بدنه: پوشش برای هزینه‌های ناشی از صدمات و خسارت‌های وارده بر نقلیه‌ی شما در سفر خود.

  5. پوشش تأخیر: پوشش برای هزینه‌های اضافی که به علت تأخیر پرواز یا لغو سفر شما پرداخت می‌شود.

  6. پوشش لغو: پوشش برای بازگشت بلیط‌های هواپیما، هزینه‌های رزرو هتل و یا هر هزینه دیگری که به علت لغو سفر شما پرداخت می‌شود.

  7. پوشش فرازبانی: پوشش برای هزینه‌های لازم جهت فرازبانی شما در صورتی که به دلیل بیماری یا حوادث غیرمنتظره، شما نتوانید از حالت عادی خود پیروی کنید.

  8. پوشش تخصصی: پوشش برای هزینه‌هایی مانند صدمات ریشه عصبی، پوشش دندان، پوشش چشم پزشکی و یا حتی پوشش بارداری.

  9. شرایط عادی کاری: شرایط که در آن بیمه‌گزار می‌تواند خسارات خود را پوشش دهد، مانند سن، بیماری های پیشین، نوع فعالیت و غیره.

نتیجه گیری:

بیمه مسافرتی یک نوع بیمه است که برای محافظت از گردشگران و توریست ها در سفرها و تورهای گردشگری به وجود آمده است که انواع مختلفی دارد. در اصل باید به این موصوع پرداخت که این بیمه شامل پوشش های مختلفی مانند درمان در صورت بیماری و یا حادثه، بیمه مسئولیت مدنی، تأمین خدمات اضطراری، بازپرداخت هزینه های لغو سفر، آسیب به بار و باربری، گم شدن یا دزدیده شدن بلیط و مدارک مسافرتی، تأمین هزینه های اضطراری تحت پوشش قرار می‌گیرد.